Robotech - Attack on the SDF-1


Wie thuis is in de wereld van Japanse tekenfilms en strips zal zeker Robotech kennen, een futuristische reeks waarin de aarde de strijd levert tegen aliens met behulp van reuzenrobots. Nu is er dus het bordspel, waarin je dit gevecht op coöperatieve wijze kan overdoen.

Centraal in het spel staat het SDF-1 ruimteschip, je basis die je ten koste van alles moet verdedigen. Het schip bevindt zich in de ruimte, binnen twee cirkels: de binnenruimte en de buitenruimte, elk weer in 6 sectoren verdeeld. Het schip zelf bevat een aantal compartimenten, voor specifieke functies (hangar, brug, reactor, produktie enz) en is beschermd door verschillende kanonnen.
De spelers controleren elk een held, maar in de loop van het spel kan je switchen als dat interessanter is (er zijn er 6). In je beurt heb je een aantal actiepunten, afhankelijk van de toestand van het schip. Je kan bewegen, kannonnen afvuren, repareren, een robot commanderen en vele andere unieke acties. Het doel is om indringers te weren, aanvallers afslaan en schepen uitschakelen, al naargelang het gekozen scenario. Dit bepaalt trouwens ook waar en hoeveel tegenstanders opduiken.
Na de helden komen de aliens aan de beurt. Een getrokken orderkaart bepaalt hoe de verschillende eenheden reageren (bewegen, schieten, lanceren, rammen enz). Als er schade wordt toegebracht, wordt dit gemarkeerd op een gedetailleerd schadebord. Hoe meer schade, hoe beperkter de opties worden voor de helden. Zo gaat het conflict verder tot een eindconditie van het scenario is bereikt.


Robotech is een spel met een hoge leercurve. Je zal heel wat terminologie, mogelijkheden en detailregels moeten verwerken, alhoewel het basisverloop op zich wel meevalt. Zoals vaker met dit type spellen zit je constant te schipperen tussen brandjes blussen en de ultieme dreiging bedwingen. De makers hebben er alleszins alles aan gedaan om het universum van Robotech tot leven te brengen. Als ruimtegevechten je ding zijn, zal je hier een hele kluif aan hebben.

Dit spel werd geschonken door Japanime Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 1 - 5
Speelduur: 120 min
Leeftijd: vanaf 14 jaar


Reacties

Populaire posts