Story of KIZUNA and "Luciola cruciata"

Voor de verandering wordt de mensheid weer eens met uitroeiing bedreigd. Een groep tieners kan dit echter voorkomen. Toen ik deze regels las, moest ik meteen aan de Netflix serie "The Umbrella Academy" denken.

Het doel van dit coöperatieve spel hangt van het scenario af. Laat je niet afschrikken door de Japanse tekst in het spel. Hetgeen van belang is, is ook in het Engels afgedrukt. Aan het begin van het spel, kiest elke spelers een personage. Vervolgens wordt het scenario gekozen en wordt het spel opgezet aan de hand van dit scenario.

Elke ronde begint met nieuwe tegenstanders die het bord betreden. Hoe meer spelers, hoe meer tegenstanders. Waar ze verschijnen, wordt bepaald door de kubus en mogelijk bewegingsregels. Vervolgens kunnen verdere gebeurtenissen van het scenario van kracht worden. Vervolgens vindt de beurt van de speler plaats. Daar kunnen ze hun twee actiepunten gebruiken om nieuwe Kizuna-fiches op het bord te leggen of tegenstanders aan te vallen. De gevechtswaarde van een personage wordt gecombineerd met de waarde van een dobbelsteenworp. Als de totale waarde hoger is dan de sterkte van de tegenstander, dan is deze uitgeschakeld. Had je niet genoeg kracht, dan kun je een medespeler om hulp vragen. Hij kan kracht toevoegen, maar verbruikt wel alle actiepunten. Als je pech hebt met de dobbelstenen, kan een aanval mislukken.

Hoe men het spel kan winnen, hangt eveneens af van het gekozen scenario.


Spelers: 3-6
Leeftijd: 8+
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is geschonken door Japon Brand en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts