Minicity

De ijverige arbeiders in de mierenkolonie "MiniCity" verzamelen veel voedsel. Heel veel voedsel. Ze willen de verschillende gekleurde levensmiddelen zo snel mogelijk in de voorraadkasten brengen, en jij bent hier om hen te helpen.



Het spel zal gewonnen worden door de speler die het voedsel op tijd over het mierenpad naar de opslagkamers in de mierenheuvel kan brengen. Als toegewijde arbeiders van de kolonie storten de spelers zich op het verzamelen van de voedingsmiddelen in verschillende kleuren om deze in de overeenkomstige opslagplaatsen te bewaren. Maar in de mierenhoop is er veel verkeer - alleen diegenen met de juiste bewegingskaarten in hun handen maken het meeste kans op een overwinning.


Elke speler krijgt aan het begin van het spel 4 mierenkaarten die hij kan gebruiken om vooruit te bewegen. Door het uitspelen van deze kaarten, ontwikkeld zich tijdens het spel het mierenparcours waarop de hardwerkende arbeiders, zwaar beladen met verschillende voedingsmiddelen, zich begeven.  Elk van de voedingsmiddelen worden opgeslagen in een tweedelige houten kist. In het kleinere deel van de doos plaatst hij het voedsel. De rest bevat zijn werk dat nog gedaan moet worden.

Het spel eindigt wanneer de eerste speler al zijn benodigdheden in de juiste, bijpassende kisten heeft opgeslagen. Degene die er in lukt om al zijn voedingsmiddelen veilig in de daarvoor bestemde dozen op te slaan, wordt het nieuwe hoofd van de mierenkolonie.

Dit spel werd geschonken door Piatnik en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

 

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 35 minuten

Reacties

Populaire posts