Codenames Duet XXL

Na Codenames XXL en Codenames Pictures XXL die we in mei al besproken hebben, mogen we jullie deze Codenames Duet XXL voorstellen.


Bij Codenames Duet blijft het principe van de 'gewone' Codenames behouden : je zult tips van 1 woord moeten geven om zoveel mogelijk van je eigen agenten aan te duiden. Het enige verschil nu is dat je zal moeten samenwerken als een team om al je agenten te vinden. De setup bestaat nog steeds uit een raster van 5 keer 5 kaartjes met woorden. Plaats een rasterkaartje in de daarvoor voorziene houder, zodat elke speler 1 kant kan zien.Elke speler ziet een 5 op 5 raster op die kaart staan, en 9 van die vakjes zijn groen gekleurd. Dat zijn jou agenten. 3 vakjes zijn zwart gekleurd, dat zijn de moordenaars. 3 van de 9 vakjes op de andere kant van de kaart zijn ook groen, en 1 moordenaar is aanwezig op beiden kanten van de kaart. De andere 2 moordenaars zijn groen en neutraal op de andere kant van de kaart.


Het is nu aan de 2 spelers om samen alle 15 agenten te ontdekken, zonder een moordenaar aan te duiden, en dat doe je voordat de tijd om is om het spel te kunnen winnen. Elke speler kan beslissen om een tip (bestaande uit 1 woord) te geven aan de andere speler, samen met een getal. De persoon die de tip ontvangt, wijst een kaart aan. Is dat een agent, kan je een volgende agent proberen te vinden. Duiden ze een neutrale persoon aan, stopt de tijd om te raden. Duiden ze een moordenaar aan, verliezen ze allebei. In tegenstelling tot de gewone Codenames, kunnen de spelers hier agenten blijven aanduiden zolang hun vorig antwoord juist was. Dat is erg handig als je wil terugvallen op vorige tips. De spelers gaan zo door met beurtelings tips te geven, totdat alle agenten gevonden zijn.


Dit spel werd geschonken door CGE en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Codenames Duet is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2
Speelduur : 15 - 30 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts