Go Go Eskimo


Dit spel is bedoeld voor spelers vanaf 7 jaar, maar zoals je op de foto ziet, kan je het ook met jongere spelers spelen met een paar kleine aanpassing (kaarten open leggen i.p.v. dicht). Het was alleszins een succes bij ons thuis.

Elke speler krijgt 6 kaarten. Op deze kaarten staat een getal, een gekleurde eskimo en eventueel een ijsbeer. Alle eskimo’s worden in hun huisjes geplaatst en op elk gat in het ijs worden vissen gelegd. De ijsbeer wordt op de marktplaats gezegd samen met 2 muntjes. De eerste speler die op de marktplaats aan komt, krijgt deze muntjes.

Elke kaart heeft de kleur van een eskimo. Er staat ook een getal op de kaart en eventueel een ijsbeer. Het getal komt overeen met het aantal stappen dat een eskimo mag zetten. De ijsbeer op de kaart bepaalt dat je de ijsbeer mag verplaatsen of niet. De ijsbeer zorgt ervoor dat een eskimo geblokkeerd wordt. Deze mag dan niet meer vergezet worden, doe je dat toch, dan verlies je vissen.

Om de beurt spelen de spelers kaarten en zetten de bijhorende eskimo verder. Kom je vissen tegen, dan mag je deze nemen. Als een eskimo op de marktplaats aangekomen is, dan worden alle vissen van alle spelers verkocht. De bruine schelpen zijn jokers. Je mag enkel de vissen verkopen waarvan je er de meeste hebt. In totaal zijn er 3 rondes, de speler met het meeste geld op het einde van het spel wint.

Dit spel werd  geschonken door Tactic en kan gespeeld worden vanaf oktober bij Het Geel Pionneke.

Go Go Eskimo is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke


Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts