Princess legend


Geen gedoe met glazen muiltjes, pompoenkoetsen of andere Disney-methodes: in Princess Legend gaat de prins op zoek naar zijn prinses door eenvoudigweg een aantal vragen te stellen aan anderen aanwezigen in de sprookjeswereld. Of die altijd even eerlijk antwoorden is natuurlijk nog maar de vraag, niet iedereen gunt beiden immers een 'happily ever after'.

Het spel bestaat uit een aantal karakterkaarten (één meer dan het aantal spelers); elke speler krijgt er eentje, buiten de startspeler ('de prins'). Wanneer de prins zijn ogen sluit worden de karakters (in stilte) aan elkaar onthuld, en gememoriseerd. Hierna probeert de prins uit te vissen wie de prinsessenkaart toebedeeld kreeg. Dit door elke speler één vraag te stellen. (Wie ben jij, waar is de prinses of welk karakter is de ongebruikte kaart in het midden ?)


Of de spelers eerlijk antwoorden, is afhankelijk van de achtergrond van hun karakterkaart: groen vertelt de waarheid, rood moet liegen en blauw mag kiezen of zijn antwoord al dan niet klopt. Een pokerface en de nodige blufkwaliteiten zijn geen overbodige opties, want met het succes/de mislukking van de prins worden (afhankelijk van je karakterkaart) de voorraad edelstenen verdeeld !

Dit spel werd geschonken door Smiling monsters games en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel kan gekocht worden bij spelmagazijn met 10% korting voor de leden.


Afbeeldingsresultaat voor smiling monster games
Aantal spelers: 3 - 8
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts