Storiez


Een vervolgverhaal waarbij iedere deelnemer een zinnetje schrijft: van tijdverdrijf tijdens de les tot een spelletje op de radio: het concept is algemeen bekend. En staat, in de hedendaagse spelvariatie ‘Storiez’ garant voor spannende, originele maar waarschijnlijk vooral hilarische avonturen.

Storiez bestaat uit twee soorten kaarten met kleurrijke tekeningen (thema- en onderwerpkaarten) die afzonderlijk gestapeld worden. Elke ronde wijst een themakaart aan welk genre verhaal er moet verzonnen worden (een love-story ? Een avontuurlijk reisverhaal ? ...). Vervolgens draait de startspeler de bovenste onderwerpenkaart om en start hiermee het verhaal. Volgende spelers vullen het verhaal telkens aan, gebaseerd op het gemeenschappelijke thema en hun individuele onderwerp.

Elke speler kan ervoor kiezen het verhaal stop te zetten, waardoor hij de andere spelers uitdaagt om het verhaal, in de juiste volgorde, na te vertellen. Slagen de spelers hierin, krijgen ze allemaal één punt. Gaan ze mist in, verdient de uitdager twee punten. Een nieuwe ronde, met nieuw thema start. Het spel gaat verder tot één speler vijf punten verzameld heeft.

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf augustus gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts