Supervillain - This Galaxy Is Mine!


Supervillain – This Galaxy is Mine! is een kaartspel met als doel om als eerste een aantal geheime basissen te bouwen ter waarde van minimaal 5 overwinningspunten. Dit doe je met twee decks : het domineringsdeck (de basissen) en het miniondeck (je bendeleden, op galactische schaal).

In het begin van je beurt trek je een minionkaart en een basiskaart. Dan beslis je onmiddellijk of je die basis wil bouwen of niet. Zo ja leg je ze met de projectkant naar boven voor je. Deze toont een bepaalde bouwwaarde, die je moet invullen met minions. Dat gebeurt in de actiefase, maar je kan ook een minion spelen voor zijn eigenschap. Wanneer een basis voldoende mankracht heeft is ze afgewerkt en draai je ze naar de actieve kant. Zowel in de projectfase als in de actieve fase heeft een basis bepaalde eigenschappen die je kan benutten (actief of passief). Elke actieve basis levert zo een aantal overwinningspunten op.


Maar het spel zou niet Supervillain heten als je de tegenstanders niet zou kunnen saboteren. Het ultieme wapen hiervoor zijn asteroiden die je kan lanceren naar vijandige basissen. Wanneer je namelijk in het begin van je beurt beslist om de getrokken basiskaart niet te bouwen, verandert die in een asteroide die je mag richten op een tegenspeler. Die heeft dan een ronde de tijd om de asteroide te vernietigen door minionkaarten af te leggen. Lukt dat niet dan treffen ze doel tijdens je volgende beurt. Afhankelijk van de kracht van je asteroide kan je dan een project, een basis of een minion liquideren. Gelukkig zijn er ook schilden die je een beetje bescherming bieden.


Supervillain is een niet al te serieus spel met veel interactie. De handleiding is erg grappig geschreven en legt alles duidelijk uit. Het behalen van 5 overwinningspunten lijkt simpel, maar door de continue dreigingen en onverwachte sabotages kan dat laatste punt wel eens ver weg lijken. De speciale eigenschappen (minions of asteroiden overnemen, basissen vernietigen etc) zorgen voor een steeds veranderend spelbeeld, en je zal soms een eigen basis moeten opofferen als dat voordeel kan opleveren. Het spel komt vooral tot zijn recht met 4 spelers, waarbij je in 1 beurt soms met 3 (of meer) asteroiden geconfronteerd kan worden... Vergeet dus alle tactiek en ga gewoon voor de pure fun! Mwoehaha!

Dit spel werd geschonken door Rightgames RBG en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 - 60 min
Leeftijd: vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts