The Color Monster


Kinderen laten vertellen over gevoelens? Wat een onmogelijke opgave, tot nu! Samen met ‘The color monster’ gaan ze op zoek naar alle gevoelens van het monster. Om de beurt gooien de spelers met de dobbelsteen.

Gooi je 1 of 2: dan mag je het monster zoveel stappen verder laten zetten. Je zet daarbij het monster op een emotie. Als er nog een token ligt, dan moet de bijpassende bokaal gevonden worden. Enkel in die bokaal kan de emotie opgeslagen worden. Alle bokalen worden zo geplaatst dat de kleuren verborgen zijn. Kiest de speler de bokaal met de juiste kleur, dan mag het token in de bokaal geplaatst worden. Kiest de speler een bokaal met alle kleuren, dan moet deze bokaal zichtbaar blijven en worden er 2 bokalen van plaats gewisseld. Als je een foutieve kleur kiest, dan wordt alles gewoon terug geplaatst zoals het was. Als er geen token meer ligt, moet je nog altijd vertellen over de emotie en mag je opnieuw gooien.

Gooi je de spiraal: dan mag je kiezen op welke kleur je gaat staan en doe je hetzelfde als hierboven.


Gooi je het meisje: dan mag je het meisje bij het monster zetten. Elke keer als het meisje en het monster samen staan, dan mag je een bokaal met alle kleuren terug verbergen.

Je wint het spel door samen alle emoties in de juiste bokalen te stoppen. Als alle 3 de bokalen met de verschillende kleuren zichtbaar zijn, verlies je het spel. Dit spel is gebaseerd op een gelijknamig boek en is speciaal ontworpen om jonge kinderen (en niet zo’n jonge kinderen) te laten praten over gevoelens. Een aanrader dus!

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke

dit spel is geschonken door Devir

Reacties

Populaire posts