Ausser rand & band

Bandwerk. Niemand doet het graag. Of toch tenminste niemand die ik ken. Maar in deze Ausser Rand & Band gaat het er wel iets leuker aan toe.


Het speelbord bestaan uit een 3-dimensionele productieband waar onderdelen van robots komen afgerold. Zowel hoofden, benen en torso's in 3 verschillende kleuren komen van de band gerold. Het is aan de spelers om dobbelstenen op deze onderdelen te plaatsen. Zodra een onderdeel van de robot klaar is en van de band valt, is dit onderdeel klaar. Hiermee zullen ook de dobbelstenen van de spelers van de band vallen, en worden ze als het ware automatisch gedobbeld.

Op deze manier zal de band voor de spelers dobbelen waarmee beslist wordt wie het onderdeel zal krijgen. Door bijkomende dobbelstenen aan de zijkant van de band te plaatsen op allerlei acties, kunnen de spelers de productielijn beïnvloeden, zodat deze in hun voordeel uitkomt.


De spelers gaan met deze onderdelen die van de band vallen, robots voor zich samen stellen. Indien mogelijk proberen ze robots te maken in eenzelfde kleur, die leveren 7 punten op. Een robot in verschillende kleuren levert 5 punten op, en onvolledige robots geven 1 punt per onderdeel.

Ausser Rand & Band is een zeer luchtig familiespel dat er zeer uniek uitziet en vlotjes speelt. Een spel voor zowel kinderen als volwassenen.


Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts