Menara

Menara is een coöperatief behendigheidsspelletje met enkele strategische elementen in verwerkt. De spelers gaan een tempel bouwen met houten gekleurde zuilen en vloerstukken in verschillende rare vormen.

Elke ronde zal de actieve speler een kaart trekken met daarop een taak die hij moet volbrengen door zuilen van zijn voorraad op het marktgebied of tempelvloer te plaatsen, of door reeds geplaatste zuilen van de ene vloer naar de andere te bewegen. Deze gebieden hebben elk een kleur. Je kan enkel zuilen met overeenkomstige kleur op deze gebieden spelen. Zodra als er een tempel vloer vol gezet is met zuilen, zal er een nieuwe vloer moeten gezet worden ergens in de tempel.
Om het spel te winnen moeten de spelers de tempel zo hoog bouwen dat ze zelf gekozen hebben in het begin van het spel. Die hoogte zal toenemen met elke opdrachtenkaart dat de spelers niet kunnen afwerken. Als de tempel instort of als de voorraad zuilen op is, verliezen de spelers het spel. Alle spelers moeten overleggen waar ze de zuilen gaan plaatsen om zo zeker te zijn dat alles stabiel blijft. Plaats de zuilen ook zodanig dat de toekomstige opdrachten gemakkelijker haalbaar worden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Menara is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke

Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts