No Return: Es gibt kein Zurück!

In dit spannende legspel start je eerst met stenen open op tafel voor je neer te leggen, met het doel om deze in de tweede fase van het spel terug op te pikken. Enkel de stenen die je terug kan oppikken leveren punten op. Alle stenen die je op het einde hebt laten liggen leveren minpunten op. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar vergis u niet. Jij bepaalt zelf wanneer je overstapt naar fase 2 en eens je gekozen hebt kan je niet meer terug en te lang wachten is ook niet goed. Spanning verzekerd dus.


Iedere speler start met 8 speelstukken die hij/zij uit de zakt trekt. Iedereen plaatst de stenen zichtbaar voor zich. In fase 1 kan je in een beurt stenen op tafel leggen of stenen trekken. Als je stenen op tafel legt dan kan je slechts stenen van dezelfde kleur spelen. Het is hierbij van belang dat de stenen van hoog naar laag gespeeld worden, het is enkel toegestaan stenen van de zelfde waarde als de laagste of lager dan de laagste nog aan te vullen.


Van zodra je overstapt naar fase 2 mag je geen stenen meer op tafel leggen. In deze fase is het de bedoeling om je eigen stenen (die voor je op tafel liggen) terug te kopen. In een beurt kan je kopen of stenen trekken uit de buidel. Om te kopen neem je uit je hand een steen of set van stenen van dezelfde kleur. Met deze steen/stenen kan je voor die waarde stenen kopen van 1 kleur die voor je op tafel liggen. Belangrijk feit :  je koopt van laag naar hoog.


Het is toegestaan om met blauwe stenen een set rode stenen te kopen. De totale waarde van de gekochte stenen mag lager zijn de waarde van de set stenen die je als betaalmiddel gebruikt. De stenen die je als betaalmiddel gebruikt gaan uit het spel. Van zodra de laatste steen uit de buidel wordt getrokken eindigt het spel. Tel nu alle waardes op van de stenen die zijn blijven liggen, dit zijn de minpunten. En tel nu alle waardes op de stenen die je hebt kunnen terugkopen, dit zijn de pluspunten. Je ziet een eenvoudig spel, maar met een enorme tactiek en spanning.

Dit spel werd geschonken door Moses Verlag en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts