Zoocracy

Zoocracy wordt omschreven als een zeer interactief, taal onafhankelijk politiek spel. Als je de voorkant van de doos bekijkt, zie je een ronde tafel met daaraan diverse beesten. De ene kijkt nog woester uit de ogen dan de andere.
Dat het spel te maken zo hebben met heuse politiek kan ik dan nog wel begrijpen. De ronde tafel symboliseert dan de democratie, maar de vuisten waarmee er op tafel geslagen wordt, doet vermoeden dat er toch een harde strijd geleverd wordt. Als beesten strijdend naar de overwinning....

Elke speler heeft als taak één van de dierenpartijen te leiden. Hierbij zal hij of zij een slimme strategie en de beste onderhandelingstechnieken ten tonele moeten brengen. Alleen zo zul je succesvol zijn. Vertrouw hierbij op je dierlijke instincten om verkiezingen te winnen en politieke functies te kunnen bekleden of om de regering van de oppositie te beramen en onder druk te zetten.
Uiteindelijk wint diegene die de meeste politieke doelen heeft weten te realiseren.

Elke ronde is er een parlementsverkiezingscampagne waarbij spelers hun voedselbronnen kunnen uitgeven aan verschillende diersoorten om op die manier stemmen te vergaren voor de volgende parlementsverkiezingen. Het parlement wordt meestal om de andere ronde gekozen en daarna moeten de spelers een coalitie vormen met een meerderheid van zetels in het parlement. Het moge duidelijk zijn dat de spelers welke een beter verkiezingsresultaat hebben, voordeel hebben tijdens de onderhandelingen. Maar het is ook mogelijk voor de zwakkere partijen om samen te strijden en zo een coalitie te vormen. De spelers moeten het eens worden over hoe de regeringsgebouwen verdeeld worden en welke politieke doelen er zullen worden geïmplementeerd.

Uiteraard is het mogelijk een coupe te beginnen tegen de huidige regeringsleiders. Bovendien beïnvloeden sommige gebeurtenissen direct de snode plannen van de regering en dienen zij deze direct bij te stellen.

Een sterk staaltje politicologie en onderhandelingsdrift is wel vereist om een potje Zoocracy tot een goed einde te brengen.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 90 minuten

Dit spel is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Haas Games

Reacties

Populaire posts