Rune Stones

Jaarlijks zien vele spellen van Queen Games het levenslicht, en veelal zijn het familiespellen. Deze Rune Stones lijkt een toch wat iets of ander type spel dan de rest van hun spellenlijn.


Rune Stones is een spel waarbij je een stapel kaarten gaat opbouwen - deckbuilding dus. Elke kaart heeft een unieke nummer. Er worden steeds 2 kaarten tegelijk gespeeld, en de hoogst genummerde kaart gaat weg uit de speler zijn stapel kaarten. Je zult voorzichtig te werk moeten gaan om te beslissen welke kaarten je gaat kopen, en hoe je ze gaat uitspelen, zonder dat je je beste kaarten kwijt speelt.


De spelers zullen met deze kaarten edelstenen verzamelen, ze omsmeden tot artefacten, en die artefacten combineren tot een Rune Stone. Die Rune Stones geven je een speciale eigenschap voor de rest van het spel. Hoe meer artefacten je gebruikt om een Rune Stone te maken, des te meer punten je er mee scoort. De spelers zullen dus de keuze moeten maken om snel in het spel een speciale eigenschap te krijgen, en minder punten te scoren, of later in het spel een Rune Stone te maken, en meer punten te scoren.


Tijdens een speelbeurt heb je de keuze uit 3 mogelijke opties :
* Het oproepen van creaturen : neem een nieuwe creatuur kaart van de open kaarten, en betaal die kaart met het overeenkomstig aantal toverkrachten vanuit je handkaarten.
* Speel kaarten : speel 2 kaarten samen van je hand, die geven je nieuwe grondstoffen, nieuwe kaarten of punten. Zoals je al weet heeft elke kaart een uniek nummer, en de kaart met het hoogste nummer gaat uit het spel, de andere komt op de aflegstapel van de speler.
* Maak artefacten : op het speelbord vind je 6 verschillende smederijen waar je van juwelen artefacten kan maken. Eenmaal je tenminste 2 artefacten van een verschillende kleur hebt, kan je hier een Rune Stone van maken, die je een extra eigenschap geeft en een aantal punten.


De speler die als eerste 65 punten weet te verzamelen, zal het einde van het spel triggeren. Degene met de meeste punten op het einde van die ronde is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Queen Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Rune Stones is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts