A tale of pirates


Dit coöperatief spel bestaat al sinds 2017, maar deze second edition was te mooi om te laten staan op de spellenbeurs. De spelers zijn in dit spel kapitein van een 3D piratenschip, en door gebruik te maken van zandlopers kunnen dit schip besturen.


Als één van de piraten aan boord heb je tot doel om tot admiraal van de 'Black' gekroond te worden, het meest gevreesde piratenschip van de Caraïben. Om deze titel te krijgen zal je gevaarlijke opdrachten moeten uitvoeren in een zo kort mogelijke tijd.


Het meest innovatieve element in dit spel is dat elke speler zijn eigen zandloper van 30 sec gebruikt als een pion, die op het schip geplaatst kan worden om acties uit te voeren. Telkens een speler zijn zandloper zet, moet deze wachten tot hij leeg is om de nodige actie uit te voeren. Elk gat is het schip stelt een gebied voor waar je een specifiek actie kunt uitvoeren :

* het schip draaien
* kanonnen laden
* andere schepen beschieten
* schade herstellen enz ...Bij het spel vinden we 10 verschillende scenario's die voor genoeg variatie zullen zorgen.
A tale of pirates heeft eenvoudige regels en is snel te leren, en is daarmee een ideaal familiespel, alhoewel je toch tegen een beetje stress moet kunnen.
Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke. Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts