Firefly Dance

Fireflly Dance, de titel van het spel voorspelt al een beetje wat er gaat gebeuren. In het magische bos gaan de vuurvliegjes elke nacht dansen. Het doel van het spel is om ter meeste blauwe kristallen te verzamelen.

Voordat het spel begint, worden alle vuurvliegjes verlicht zodat de spelers weten welke kleur waar staat. Dit doe je door de toverstok van de heks op het vuurvliegje te zetten. Dan gooien de spelers om de beurt met de dobbelsteen. De heks wordt evenveel vakjes verdergezet als de dobbelsteen aangeeft. De speler aan de beurt moet de kleur van vuurvliegje vinden waar de heks zich bevindt. Als je het juist hebt, mag je een blauwe kristal nemen en mag je het vuurvliegje laten vliegen naar een ander plaatsje (wissel het juiste vuurvliegje met een ander vuurvliegje). Als je het fout hebt, dan blijft alles zoals het was.

Als je een kaart gooit, is het iets moeilijker. Op deze kaart staan meerdere (twee of drie) vuurvliegjes in volgorde, je moet de juiste kleur aanduiden, maar ook in de juiste volgorde. Als je het juist hebt dan krijg je twee blauwe kristallen en moet je weer alle kleuren die je gebruikt hebt, wisselen met andere vuurvliegjes. Het kan dus zijn dat je alle vuurvliegjes van plaats moet veranderen.

Dit spel spreekt jonge kinderen aan met de verschillende gekleurde lichtjes. Een keer dat ze het spel kennen, is het voor hen ook erg gemakkelijk om het alleen te spelen.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Dit spel is geschonken door Korea Board Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts