Fuji Koro

We flitsen onszelf terug naar het jaar 1707, meer bepaald naar Japan, waar de vulkaan Fuji Koro op het randje van uitbarsten staat. Nog eventjes en de rode gloeiende lava zal de 3 heilige tempels die gebouwd zijn op de binnenste wanden van deze vulkaan, vernietigen.


De Shogun wil er alles aan doen om dit kostbaar erfgoed te beschermen, en stuurt zijn beste Samurai strijders op missie in de vulkaan, om de kostbare goederen te redden. Na een afschuwelijke beklimming doorheen sneeuwstormen en langs verraderlijke terreinen, vinden de Samurai de inkom die hen naar beneden in de grot zal leiden. De vulkaan rommelt eens en de muren beginnen te beven.
De bodem onder hun voeten begint scheuren te vertonen en even later tuimelen ze in een reusachtige grot waar de 3 tempels zich bevinden. Langzaamaan zinken de tempels in de kolkende lava, geen tijd te verliezen dus. Het is nu aan onze helden om de grot te verkennen en zoveel mogelijk relikwieƫn, heilige perkamenten en monniken te vinden, om ze terug veilig bij de Shogun te brengen voordat de vulkaan uitbarst.


Je kan deze Fuji Koro op 2 manieren spelen. Er is een competitieve mode voor 2 tot 6 spelers, of een coƶperatieve mode die je zelfs alleen kan spelen, en ook tot 6 spelers. De spelers gaan dus als Samurai krijgers aan de slag en proberen zoveel mogelijk heilige perkamenten, blauwdrukken voor magische wapens en grondstoffen verzamelen. Ondertussen trachten ze de best mogelijke uitrusting te maken, en uit de vulkaan te geraken voordat deze uitbarst. En om het allemaal nog wat erger te maken, zullen de spelers het ook nog moeten opnemen tegen de draken die in de vulkaan wonen. Draken kunnen de spelers individueel verslaan, maar kunnen ook met de hulp van andere spelers bevochten worden.


Het spel gaat verder totdat de eindfase van het spel bereikt wordt. Die fase gaat van start zodra er een speler is die 30 overwinningspunten heeft. Eenmaal de eindfase gestart is, mogen alle spelers nog exact 8 beurten spelen om uit de vulkaan te ontsnappen. Om het spel te winnen zal je de meeste overwinningspunten moeten behalen, die je kan krijgen door draken te verslaan, de grot te verkennen, de beste wapens te maken, en door drakentanden en monniken terug tot bij de Shogun te brengen.


Dit jaar is er ook al een deluxe versie van dit spel te verkrijgen, via Kickstarter, waarin je extra's kan vinden zoals een extra groot dubbelzijdig spelbord, een dikkere en meer stevige doos, 6 Samurai miniaturen, 13 draken miniaturen, kaartbeschermers, houten spelblokjes die de kartonnen onderdelen vervangen van het origineel spel, en een exclusief ninja karakter. Ben je fan van dit spel, en wil je dit aanschaffen, raden we je toch aan om voor de deluxe versie te gaan.


Dit spel werd geschonken door Game Brewer en is in februari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 - 2 uur

Reacties

Populaire posts