Walking in Burano

Burano,is een eiland in de lagune van Venetiƫ. Het heeft veel gekleurde huizen. Ieder huis heeft een eigen kleur. Het eiland is verder bekend om de traditie dat vrouwen kantklossen, terwijl de mannen jagen op vis.

Terug naar het spel. Hierin komen de gekleurde huizen terug. Maar deze blijven uiteraard niet zo maar fris van kleur. Er zal op zijn tijd een likje verf nodig zijn om de stralende kleur te behouden.
Gebruik je creativiteit om de huizen op te knappen en te versieren. Verbaas de toeristen en de lokale bevolking met je meesterwerk.

Bouw je eigen gekleurde straat, maar hou je wel zoveel mogelijk aan de gouden bouwregels die er in de stad gelden. doe je dit niet, dan levert dit strafpunten op. Dit mag je totaal 4 keer doen, door een bouwtegel af te leggen.

Ieder huis heeft drie verdiepingen en elke verdieping moet op de juiste manier gebouwd worden. Dit is niet altijd even makkelijk, omdat je afhankelijk bent van het aanbod in de markt. Bovendien zul je ook nog oog moeten hebben voor de bouwkosten. Zonder te betalen, wordt er niet gebouwd!
En natuurlijk, het uiterlijk wil ook wat. Zorg voor wat aankleding in de vorm van een luifel of bloempot en ju zult zien dat het meer volk brengt. En dus op het einde van het spel meer punten. Als een speler vijf huizen compleet gebouwd heeft, is het spel afgelopen en volgt er een eindtelling.

Walking in Burano is een vlot familiespel. En bevat tevens een solovariant.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door AEG

Reacties

Populaire posts