Back to the Jungle

Een groep ontdekkingsreizigers houdt zich bezig met het behoud van de planeet en de dierenwereld. Zij zijn de halve wereld afgereisd om een groep kameleons terug te brengen naar hun eigen habitat, nadat ze jaren in gevangenschap moesten leven. Om weer in vrijheid te kunnen leven, moeten de kameleons zich zo snel mogelijk aanpassen aan hun nieuwe omgeving. Jouw dankbare taak is de kameleon te helpen in zijn aanpassingsproces. Kies verstandig welke fiches je in wilt slikken. Maar verlies bovenal je kameleon niet uit het oog!

Als eerste stap zorg je ervoor dat jouw kameleon op een hoek van een van de vier speelvelden komt. Vervolgens worden er gedekt een aantal fiches weggelegd. Als je aan de beurt bent heb je de keuze uit verschillende acties. Bekijk drie fiches en leg ze gedekt terug, beweeg 1 tot drie stappen of eet een fiche op. (Als dit eetbaar is, natuurlijk. Een rots is ook voor een kameleon geen etenswaar en ligt wat zwaar op zijn maag). Vervolgens trek je een nieuw fiche uit de zak en legt deze gedekt op het bord.
Let op dat alle insecten een aparte eigenschap bezitten. Zo is de vlinder in te zetten als een joker. Echter zijn er ook negatieve eigenschappen bij de insecten. Als je een vlieg opgegeten hebt, mag je de volgende ronde geen fiches bekijken en bij de bij mag je de volgende ronde niets eten.
Iedere speler bezit ook extra doelfiches. Wanneer hij deze aan het einde van het spel volbracht heeft, levert hem dit extra punten op.

De laatste ronde gaat in als één van de spelers erin geslaagd is om vier van de zes verschillende insecten te pakken te krijgen, of als alle fiches uit de zak getrokken zijn. Als iedereen nog een laatste beurt heeft uitgevoerd, tellen alle spelers de besjes op de door hen gewonnen fiches. De spelers met de meeste besjes wint een potje Back to the Jungle.

Wanneer je het spel met jongere spelers speelt, probeer dan eens de zogenoemde dag-modus uit. Hierbij liggen de fiches niet op zijn kop, maar met de open kant naar boven. Dit maakt het voor de jongste spelers gemakkelijker. Hierbij vervalt uiteraard de optie om drie fiches te mogen bekijken in je beurt.

Back to the Jungle kan het beste omschreven worden als: memory met een twist.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Tembo Games

Reacties

Populaire posts