Die Inseln im Nebel

Een mysterieus eiland gehuld in de mist. Jij vaart erover met je luchtballon, en hoe verder je over het eiland gaat, des te meer de mist optrekt en uiteindelijk zie je een spectaculair landschap tevoorschijn komen. Door het beetje wind dat er is op een gepaste manier te gebruiken kan je energie besparen, want je hebt dit nodig om regelmatig te versnellen of te vertragen. En op het juiste moment stuur je tegen de wind in om je doel te bereiken.


Elke speler plaats zijn toch wel fraai uitziende houten luchtballon token op een vakje grenzend aan de centrale depot op zijn eigen speelbord. De startspeler voegt 1 nieuwe landschapstegel toe aan elke wolk, en de 2de speler werpt met de 2 dobbelstenen. De ene dobbelsteen zal bepalen in welke richting alle ballonnen deze ronde gaan varen, en de andere dobbelsteen voegt een bonus toe, zoals extra energie, beweging, de mogelijkheid om lichtjes te draaien, of een tegel.


Daarna beweegt iedereen zijn ballon zoveel vakjes als de getallen op de tegels waarop ze momenteel staan. Ze nemen alle landschaptegels van één wolk, en deze kunnen gestockeerd worden op hun spelersbord, of ze kunnen omgezet worden in energie. Die energie wordt gebruikt om de ballon nog een paar vakjes verder te bewegen, en om te draaien naar een andere richting. Eenmaal dat gedaan is, kunnen de spelers de verzamelde landschaptegels in elk leeg vakje rondom hun ballon leggen. Het doel van het spel is om de 6 kustlijnen met de centrale depot te verbinden, en je kan punten verdienen door tegels te laten overeen komen met de kustlijnen, net zoals voor stad en monument tegels. Zodra een speler de 6 kustlijnen heeft verbonden, is dit ook het einde van het spel.


Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 60 minutenReacties

Populaire posts