Fillit

Fillit is een authentiek abstract Japans bordspel. Het spel heeft simpele regels, maar de spelers zullen diepgaande tactieken moeten gebruiken om tot de overwinning te komen. Het uiteindelijke doel is om als eerste je eigen kleuren schijfjes op het speelveld te plaatsten.
En dat is minder makkelijk dan het lijkt.

Iedere speler kiest een kleur en neemt de schijfjes van zijn speelkleur. Afhankelijk van het aantal spelers neem je meer of minder schijfjes. Het is ook mogelijk om in een team van ieder twee spelers te spelen. Daarnaast kunnen de spelers kiezen tussen een groot en een klein speelveld.

In een beurt ben je verplicht je pion te bewegen en een steen van jouw kleur te verplaatsen. Je bent hierin vrij in welke volgorde je dit doet. Je pion beweeg je altijd naar het eindpunt van een rechte lijn. Je mag hierbij niet halverwege de lijn stoppen. Als je je pion kunt bewegen, ben je verplicht dat ook te doen. Leg vervolgens je gekleurde schijfjes op de route die je bewandeld hebt. Kom je daarbij schijfjes van een andere speler tegen, dan geef je deze keurig terug aan je tegenstander.
Schijfjes van je tegenstander vormen geen obstakel om overheen te wandelen, stenen of een pion van je tegenstander daarentegen wel.
Als je een steen beweegt, mag je deze één stap bewegen. Kom je hierbij een schijfje tegen op je pad, dan wissel je dat om met je steen. Dit ongeacht de kleur.

Op deze manier probeer je al tactisch wandelend over het speelveld je schijfjes kwijt te raken.
Al met al een snel, abstract, maar zeker tactisch spelletje.


Aantal spelers: 2-4
Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Japon Brand

Reacties

Populaire posts