Le Bois des Coua2sous

Le bois des Coua2sous is een aanvulling op ‘Le bois des Couadsous’, maar beide spellen kunnen samen of apart gespeeld worden. ‘Le bois des Couadsous’ gaat over eekhoorns, in ‘Le bois des Coua2sous’ staan everzwijnen centraal. De basiswerking van het spel is gelijk, daarvoor kan je onze review van ‘Le bois des Couadsous’ lezen. In deze review behandelen we enkel de extra zaken die de combinatie van de twee spellen geven. Bij elke uitbreiding blijven de basisregels gelden.

Uitbreiding 1: Burenfeest
De eerste mogelijkheid van deze uitbreiding zorgt ervoor dat je met meer dan vier spelers (maximaal acht spelers) het spel kan spelen zonder dat het spelbord groter wordt, dit zorgt zeker voor extra speelplezier en een moeilijkheid om alles juist te onthouden. Daarnaast mag je enkel je eekhoorn/everzwijn naar links bewegen als je gewonnen hebt en neem je de bovenste kaart van de stapel i.p.v. de noten/dennenappels aan de andere kant.

Uitbreiding 2 : Expert methode
Als je het spel al een aantal keer gespeeld hebt en je zoekt nog een extra uitdaging, dan is deze variant misschien iets voor jou. De basisregels van het spel blijven gelden met uitzondering dat je enkel links mag bewegen. Daarnaast moet je om 1 noot te verzamelen, maar 1 kaart omdraaien, maar om een kaart te winnen met twee of meer noten, moet je de ganse rij omdraaien.

Uitbreiding 3: De grote tafel 
Speel je liever met meer spelers, maar maak je ook graag het bord iets groter, dat kan! Deze variant op het basisspel is voor zes spelers. De werking van het spel blijft hetzelfde. Leg vier op vier kaarten in plaats van drie op drie kaarten. Het is al moeilijk om drie kaarten op rij te onthouden, dus ben je zeker dat je er vier kan onthouden?

Uitbreiding 4: Het is bijna winter…
Als laatste uitbreiding kan je een combinatie maken van uitbreiding 1 en 2. Deze uitbreiding is enkel voor spelers die een echte uitdaging zoeken. Plezier zal je zeker beleven!Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten

Dit spel is geschonken door Jeux Opla en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts