The City

The City is een spel dat in 2011 voor het eerst werd uitgegeven. In de loop van de jaren is het met een andere naam en in een ander jasje opnieuw uitgegeven. Vorig jaar kwam de eerste Engelse editie op de markt. Wederom met nieuw artwork en deze keer in een grotere doos.

De spelregels zijn echter ongewijzigd gebleven. Tijdens een beurt, bouwt de speler een gebouw. De kosten voor het gebouw wordt betaald middels kaarten. De hoeveelheid die nodig is, staat linksboven in de hoek aangegeven. Als er is gebouwd, worden er punten gescoord. Deze staan linksonder op de kaart in een blauwe hexagon aangegeven. Vervolgens kijkt men hoeveel nieuwe kaarten men op hand mag nemen. Om het aantal te weten, telt men de cijfers op die linksonder op de kaarten in een gele rechthoek staan vermeld bij elkaar op. En dat is eigenlijk alles. Er zijn kaarten, die aangeven dat andere kaarten voordeliger kunnen worden gebouwd of dat er om een kaart te kunnen bouwen een specifieke kaart benodigd is, maar dit is telkens zeer duidelijk op de kaart aangegeven.

Een spel is ten einde als een speler 50 punten of meer heeft willen te behalen. In het begin zal het lijken of dit lang zal gaan duren, omdat er aan het einde van een ronde maar 1 of 2 punten worden behaald, maar je zult merken dat het spel plotseling in een hogere versnelling gaat, en voordat men er erg in heeft worden er bijna 20 punten aan het einde van een ronde op het conto bijgeschreven, waardoor het plotseling allemaal erg snel gaat.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

The City is onder de naam Metropolis te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Eagle Gryphon Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts