Beam me up

Beam me up is een eenvoudig dobbelspel geschikt voor het hele gezin. Iedereen wil zijn of haar speelstukken zo snel mogelijk naar boven brengen. Slaag jij er als eerste in om 4 speelstukken naar boven te laten komen, dan win jij het spel! Met een beetje geluk en tactiek blijft er geen stuk op de grond.

Iedere speler krijgt bij aanvang van het spel een eigen bord en 7 speelstukken. als je erin slaagt het juiste nummer te dobbelen, dan mag je een speelstuk omhoog laten gaan. Hier komt een stukje Yatzee tactiek om de hoek kijken. Want het werpen van een goede worp, komt een beetje overeen met het aloude Yatzee. Bij een worp van twee gelijke dobbelstenen, mag je één plaats omhoog. Bij een four of a kind, mag je maar liefst drie plaatsten omhoog. Indien een speler erin slaagt om in zijn beurt het speelstuk twee plaatsten of meer te verzetten, dan dienen de andere spelers hun speelstuk weer naar beneden te laten gaan.

De speler die als eerste vier speelstukken boven de witte lijn heeft weten te krijgen en geen enkel speelstuk nog op de grond heeft, mag zich tot winnaar uitroepen van een spelletje Beam me up.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is hopelijk vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Moses Verlag

Reacties

Populaire posts