Club der Klauwen

Welkom bij het gemaskerde kattenbal. Club der Klauwen is een spel over katten waarbij je moet ontmaskeren wie welke kat is.

Om de beginnen krijg je een uitnodiging voor het kattenbal, op deze uitnodiging staan alle eigenschappen die de katten kunnen hebben, maar deze bepaalt ook de startspeler. De speler met de stempel op zijn uitnodiging moet beginnen.

Elke speler krijgt een waaier en alle maskerkaartjes in zijn kleur. Dan krijg je drie eigenschapskaarten, deze moet je in je waaier steken en mag niemand anders zien. Het is namelijk de bedoeling dat de andere spelers gaan raden welke eigenschappen jij hebt.

Dan krijg je ook nog drie kattenkaarten en dan kan het spel beginnen. Om de beurt voert elke speler volgende acties uit. Je speelt een kattenkaart, alle spelers leggen een maskertje op de kattenkaart indien je minstens één eigenschap bezit. Daarna mag je (dit is niet verplicht) een eigenschap raden van een andere speler. Indien je het juist hebt, moet de andere speler deze eigenschap open leggen en krijg je een masker van de andere speler. Indien je het fout hebt, moet jij een eigen masker afgeven aan de andere speler. Neem als laatste nog een nieuwe kattenkaart.

Als één speler alle drie zijn eigenschappen geraden zijn, is het spel afgelopen. Voor elk masker van een andere speler krijg je een punt. Voor elke eigenschap die niet geraden is, krijg je ook een punt. Probeer dus goed te kijken welke spelers hun maskertjes leggen, zodat je snel te weten komt, wie welke eigenschappen heeft. Dit spel is leuk om te spelen met al wat oudere kinderen of zelfs volwassenen.

Club der Klauwen is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is geschonken door Haba en vanaf maart te spelen bij Het Geel PionnekeReacties

Populaire posts