Mice to meet you

Help! We hebben onaangenaam bezoek in huis gekregen. Muizen!!  Wat nu? We hebben al van alles geprobeerd om ze te vangen, maar niets lijkt er te werken. Als laatste redmiddel proberen we het met spek en kaas. dit zal zeker het gewenste effect hebben.

Mice to Meet you, is een snel, simpel kaartspelletje. Met als doel, je raadt het al:"vang de muizen". Dat doe je door de rode en de gele dobbelstenen te werpen. Waarbij geel staat voor kaas en rood staat voor spek.

Iedere speler heeft eenzelfde serie handkaarten met daarop getallen van 1 tot en met 18. Hij of zij legt vier handkaarten open op tafel. Vervolgens gooit de actieve speler de dobbelstenen. De actieve speler moet de rode dobbelstenen in zijn of haar beurt gebruiken en mag de gele dobbelstenen gebruiken. Hij of zij telt de waarde van de rode stenen bij elkaar op en mag hierbij nog een gele dobbelsteen optellen. Hij of zij legt vervolgens de kaart met de overeenkomstige totale waarde af uit zijn hand of van de vier open gedraaide kaarten voor zich. Let op, de kaart met de waarde zes moet als laatste omgedraaid worden. Het nadeel van een van de vier open gespeelde kaarten weg te spelen is dat je minder dobbelstenen hebt om mee te werpen.

Maar om het spel te laten eindigen zul je de vier open kaarten allemaal omgedraaid moeten hebben liggen. Indien de speler geen kaart uit kan spelen, moet hij een kaart terug op hand nemen.
Indien er niet gebruikte dobbelstenen blijven liggen, mogen de overige spelers deze gebruiken om een handkaart af te kunnen leggen. De actieve speler ontvangt als bonus een nootje dat hij mag inzetten om de waarde van een volgende dobbelsteen te manipuleren.
In een beurt mag een speler maar één handkaart afleggen.

Degene die aan het einde van het spel de minste punten op hand heeft wint het spel. Mice to meet you, lijkt dan wel een simpel spelletje, maar je zult merken dat er toch een dosis tactiek bij komt kijken.

Aantal spelers: 1-5
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Skellig Games

Reacties

Populaire posts