Exploding kittens : NSFW edition

Het originele Exploding Kittens verscheen in 2015 op kickstarter en schreef toen geschiedenis omdat er toen 219.000 mensen waren die het project steunden. Op een paar jaar tijd werd dit spel razend populair, en het kon dan ook niet uitblijven dat spellenclub Het Geel Pionneke een exemplaar aankocht. Meer nog, we kochten 2 exemplaren aan, zodat je dit met meerdere personen kon spelen door de stapels kaarten te combineren.


Vandaag stellen we jullie deze Nederlandstalige NSFW-editie voor, oftewel 'Not Safe For Work'. De 18+ op het doosje verraadt al dat dit geen 'propere versie' is. Vooraan op de speldoos wordt het spel omschreven als een kaartspel voor mensen die houden van kittens en explosies, en tietentovenaars, en soms ook billen ...


Ken je Exploding kittens nog niet echt ? Het is een soort van Russische roulette, maar dan met ontploffende katten. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één  van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan ben je meteen verloren. Met de overige kaarten kan je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of katten afleiden. Alle kaarten zijn voorzien van grappige illustraties van de hand van The Oatmeal.

Deze NSFW 18+ editie van het spel bevat de volledige versie van het origineel spel, maar het artwork op elke kaart is vervangen  door expliciete inhoud die te aanstootgevend is voor het originele spel. Deze editie kan je afzonderlijk spelen, maar kan ook met andere edities gecombineerd worden voor een spel met maximum 9 spelers.


En speciaal tijdens de Corona crisis kan je dit spel ook in quarantaine spelen :


Dit spel werd geschonken door Asmodee Nederland en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Exploding Kittens NSFW (ENG) is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 18 jaar

Reacties

Populaire posts