Godzilla Total War


Liefhebbers van de Godzilla-franchise kunnen hun hartje ophalen aan het kaartspel Godzilla Total War. Het kent een Uno-achtig spelverloop, waarbij je via de aflegstapel schade tracht door te spelen naar ander spelers. Wie niet meer kan doorgeven, verliest levenspunten eventueel verhoogd met extra schade. Is je monster verslagen, dan gaat het in razernij en krijg je een herkansing. Diegene die je heeft afgetroefd scoort punten. Wie als eerste het vooropgestelde aantal punten haalt of als laatste overblijft, wint het spel.

Elke speler kiest een monster uit de befaamde Godzilla-galerij, met variabele waarde, sterkte en levenspunten. Daarnaast krijg je 3 handkaarten met waarden variƫrend tussen 0 en 10, en -3. De startspeler mag als eerste een kaart spelen. De volgende speler moet nu een kaart afleggen met gelijke of hogere waarde, waarna de beurt doorschuift. Kan je dit niet, dan wordt je geraakt. Je moet dan zelf een kaart afleggen die je schade voorstelt. Daarna begint een volgende vechtronde. Is je totale schade groter dan je levenspunten dan ben je verslagen. De dader scoort punten volgens je waarde. Als het de eerste keer is dat je sterft, schakel je naar razernijmode met sterkere waarden waarmee je nog 1 leven kan verderspelen.


Uiteraard zijn er nog vele aardigheden om dit basisverloop te kruiden. Er zijn actiekaarten om de beurt te keren of naar een willekeurige speler te sturen. Je kan schade forceren zodat de volgende enkel nog een actiekaart mag spelen, of zelfs verplicht moet incasseren. Sommige kaarten mogen als extra schade gespeeld worden als je iemand raakt, en weer andere kaarten brengen gebouwen in het spel. Wie dan schade pakt, krijgt zo'n gebouw op zijn kop wat nog meer pijn doet. Ten slotte kan je ook nog de kracht van je monster toevoegen aan je kaart. Dat is vooral handig als je net tekort komt. Je monster wordt dan wel gedraaid, maar komt terug recht bij de volgende extra schade kaart of als het deck op is.

Godzilla Total War is een typisch partyspel. Het laat veel spelers toe, is eenvoudig en speelt snel. Geluk gaat boven tactiek, maar soms kan je toch wel wat sturen. Ook het feit dat je zelf je schade bepaalt, speelt mee in de keuze van de kaarten die je speelt. Met meer spelers kan het wel even duren voor je terug aan bod komt, maar naarmate er spelers afvallen wordt het terug intenser. Uiteindelijk is spelplezier hier het hoofddoel, en dat is zeker aanwezig.

Dit spel werd geschonken door Gen X Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
 

Aantal spelers: 3 - 12
Speelduur: 20 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts