Among Thieves

Deze Among Thieves is een spel over misleiding en hebzucht. Jullie gaan samenwerken om informatie te pakken te krijgen van leidinggevende bediendes in de grootste bedrijven van de wereld.


In dit spel valt er niemand te betrouwen. Je kan winnen door op het einde van het spel het meeste geld te hebben, maar als je de speler bent die het minst eer wist te verzamelen, ben je uitgeschakeld.
Elke ronde is er één speler de 'Heistmaster'. Deze persoon kiest wie  er mee gaat op overval. Alle spelers kunnen daarbij aanbieden wat ze maar willen om mee te mogen gaan. De Heistmaster kan eender welk bod aanvaarden, maar de beloftes die gemaakt zijn, zijn niet bindend.


Eenmaal een team is samengesteld, kiezen de spelers tegelijkertijd of ze eerbaar of oneerbaar gaan zijn. Als elke speler voor eerbaar kiest, draai je één kaart voor elke speler open. Elke speler die meedoet aan de overval krijgt geld gelijk aan het totale bedrag dat getoond wordt. Indien er één of meerdere spelers voor oneerbaar gekozen hebben, draai je één kaart open voor elke eerbare speler, maar enkel de oneerbare spelers krijgen het geld, en wel 2 keer zoveel als dat er getoond wordt. Tot slot, indien er iemand oneervol koos, verliezen alle oneervolle spelers 1 eer en alle eervolle spelers krijgen er 1 eer bij. Het is nu aan jou om te beslissen of je eerlijk speelt of dat je je medespelers het spreekwoordelijk mes in de rug steekt.

Dit spel werd geschonken door Indie Board & Cards en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts