Atelier: The Painter's Studio

Het afgelopen jaar zijn er verschillende spellen verschenen, waarin de speler in de huid kruipt van een kunstschilder. Atelier: The Painter's Studio is er daar één van. Wat gelijk opvalt is de fraaie uitvoering van het spel. Grote, stevige spelersborden en fraai uitgevoerde speelkaarten. Bij het zien van zoveel fraais, zitten we te popelen om het spel te spelen.

Gedurende een ronde, werpt de speler zijn vier dobbelstenen. Hiermee kan hij verschillende acties uitvoeren, afhankelijk van de gedobbelde waarde. Zo kan een speler een student plaatsen bij een kleur verf als hij een 1 of een 2 werpt. Een student naar een andere kleur verf verplaatsen bij resultaat 3. Bij het dobbelresultaat 4, kan hij verf verzamelen, bij iedere locatie met verf waar de speler de meerderheid studenten heeft staan. Als er een 5 is geworpen, kan de speler een schilderij schilderen als hij de juiste kleuren en hoeveelheden verf heeft. Is er een 6 gedobbeld, dan mag de speler een kleur verf naar keuze pakken.

Ook kan hij een inspiratiefiche nemen uit de voorraad. Hiervoor gebruikt hij een dobbelsteen met eender welke waarde. Deze inspiratiefiches kunnen gedurende een beurt gebruikt worden om dobbelstenen opnieuw te werpen, een schilderij te schilderen of een extra doelkaart te nemen.

Als klap op de vuurpijl, kan een speler de speciale eigenschap van een reeds geschilderd schilderij gebruiken.

Hoewel dit redelijk aangenaam in onze oren klinkt, heeft dit spel het toch nét niet in onze ogen.Men is behoorlijk afhankelijk van het resultaat van de dobbelstenen, waardoor geluk toch een grote factor in dit spel speelt. Als men ronde na ronde geen 4 of geen 6 dobbelt, dan komt een speler niet aan verf, waardoor hij geen schilderij kan schilderen. Middels de inspiratiefiches is dit immers niet mogelijk. Wellicht geschikt als beginnersspel, maar voor de iets meer ervaren speler is dit spel niet echt interessant om op tafel te leggen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 45 minuten

Atelier: The Painter's Studio is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door AEG

Reacties

Populaire posts