Finger guns at high noon

Finger guns at high noon is een eenvoudig partyspel dat gebaseerd is op het eenvoudig mekaar 'afschieten' met je vingers, terwijl je daarna toekijkt naar een dramatisch gespeelde sterfscène.



Elke spelronde zullen de levende spelers gelijktijdig één van de 6 acties kiezen. Zodra er iemand 'draw' roept, laten de spelers hun vingerpistool zien, dat dan één van de 6 mogelijke vormen of bewegingen aanneemt. Je kan zo een actie kiezen om iedereen op te blazen, een bende te vormen, jezelf te genezen, of zelfs een kaart te nemen die invloed kan hebben op het spelverloop.





Zoals je wel gedacht had, is dit een spel waar spelers één voor één afvallen. Niet leuk voor spelers die als eerste zitten te kijken hoe de rest zich verder kan amuseren. Maar daar werd ook iets op gevonden : uitgeschakelde spelers kunnen terug in het spel komen als spoken, en daarmee kunnen ze wraak nemen op de persoon die hem uitschakelde, of gewoon voor de grap chaos veroorzaken in heel het spel. Spoken hebben echter maar half zo veel mogelijke acties als levende spelers, maar toch is één van hun acties het basis schot. Daarmee verliest het slachtoffer 2 gezondheidspunten. Verder kunnen de spoken ook vermijden dat levende spelers zich kunnen genezen, enz ...


We vermoeden dat dit spel wel succes gaat hebben in onze spellenclub, en wel omwille van het feit dat het een spel is voor zowel jong als oud, dat het heel snel is uitgelegd, en dat je het met redelijk veel spelers kunt spelen. Bestaat de speltafel enkel uit volwassenen die wel eens graag een pintje drinken, zal dit zeker een spel zijn dat hun gaat aanspreken. Een enige vereiste is dat je met spelers speelt die niet in hun schulp kruipen. Een beetje zoals weerwolven dus.


Dit spel werd geschonken door Indie Boards & Cards en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts