Spring on a string

De lente is in het land. Vlinders, kevers, sprinkhanen en allemaal mooie bloemen. Probeer zo groot mogelijke bloemen te vangen aan jouw draad en win zo het spel!

Elke speler krijgt een touw, afhankelijk van het aantal spelers is het een lang of een kort stuk. Om de beurt mogen de spelers hun touw door een bloem rijgen, de grootste bloemen (met de meeste blaadjes) geven ook de meeste punten. Maar let wel op dat je niet te ver uit mekaar bloemen kiest, want dan is je touw snel op.

Om het spel nog uitdagender te maken, zijn er verschillende dieren (en bij elk dier meerdere moeilijkheidsgraden) die elk hun eigen regel hebben waaraan je je moet houden. Je trekt bv. 3 kleuren van bloemen en daarbij 3 dieren. Je combineert dus elk dier met een kleur van bloem. Een voorbeeld, een gele bloem mag je enkel van boven naar onder je touw doorsteken of je moet al een bloem met 5 blaadjes aan je touw hebben voordat je een roze bloem mag rijgen.

Een enorm leuk spel voor zowel grotere als kleinere kinderen. De touwen zijn gemakkelijk door de bloemen te halen, het is enkel opletten dat je bij de jongere spelers in het oog houdt dat ze de juiste kant van het touw gebruiken (indien je met kort speelt, het kort stuk gebruiken i.p.v. het lange) anders zijn ze zeker gewonnen!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Deze spellen zijn binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Deze spellen zijn geschonken door CBG

Reacties

Populaire posts