The Game - Quick & Easy

The Game: Quick & Easy is het vierde spel in deze serie van de hand van Steffen Benndorf. Het grote verschil met het origineel, is dat de kaarten in deze versie genummerd zijn van 1 tot 10. Ieder cijfer is beschikbaar in vijf verschillende kleuren.

De regels zijn eenvoudig. De speler die aan de beurt is, speelt 1 of 2 kaarten. Op de ene stapel dienen kaarten gespeeld te worden waarvan de waarde hoger is dan de huidige kaart, en op de andere stapel dient de waarde lager te zijn. Als er een kaart wordt gespeeld, die de zelfde kleur heeft als de bovenste kaart op de stapel, is de plaatsingsregel niet meer van toepassing. De kaart die wordt gespeeld mag dan van eender welke waarde zijn. Ook in dit coƶperatieve spel mag er overlegd worden. Maar het noemen van de nummers op de kaarten is uit den boze. Wel mag men zeggen, "Ik heb een gele kaart met een hoge waarde."

Doordat de regels net iets eenvoudiger zijn, dan die van het origineel, is het spel meer geschikt voor de jongere spelers onder ons. Maar denk nu niet, dat het ook eenvoudiger is om dit snelle spel te winnen, want dat is het zeker niet.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 10 minuten

The Game: Quick & Easy is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door NSV

Reacties

Populaire posts