Tiny Towns

Ook Tiny Towns was een spel van AEG dat we direct wilden spelen na het zien van de doos en het spelmateriaal. Ook hier geld dat het spelmateriaal mooi en degelijk is. Een spel is eenvoudig op te zetten, waardoor je snel aan het spelen bent.

De spelregels zijn redelijk eenvoudig uit te leggen, en hetgeen dat opvalt is dat in de spelregels twee varianten om het spel te spelen staan uitgelegd. Het verschil in deze twee varianten is de manier waarop spelers aan grondstoffen komen.

We zullen het houden bij de standaardvariant die als eerste in de spelregels wordt beschreven. De startspeler, oftewel de meesterbouwer, noemt een van de vijf verschillende grondstoffen. Alle spelers nemen een van de genoemde grondstof uit de algemene voorraad en plaatst deze op een vrij vierkant van zijn persoonlijke spelerstableau. Alle spelers doen dit gelijktijdig.

Hierna mogen spelers een gebouw bouwen als zij de juiste grondstoffen in de juiste vorm op hun tableau hebben liggen. Ook dit gebeurd gelijktijdig. Als alle spelers dit gedaan hebben, wordt de volgende spelers links van de huidige meesterbouwer, de nieuwe meesterbouwer.

Als je geen gebouw meer op je tableau kunt plaatsen, dan is het spel voor jou ten einde. Als alle spelers geen gebouw meer kunnen plaatsen, dan is het spel afgelopen en kan de score worden opgemaakt.

Tiny Towns kan ons zeer bekoren. Het is een leuk spel voor tussendoor waarbij je ruimtelijk inzicht op de proef wordt gesteld.

Aantal spelers: 1-6
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 45 minuten

Tiny Towns is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door AEG

Reacties

Populaire posts