Bruxelles 1897

In 1897 verovert de Art-Nouveau de straten van Bruxelles, terwijl de wereldtentoonstelling haar deuren opent.

In het kaartspel Bruxelles 1897, gebaseerd op het bordspel Bruxelles 1893,  kruipen de spelers in de huid van kunstenaars. Zij maken de meest prachtige kunstwerken en willen deze uiteraard aan het publiek tentoonstellen. Iedere kunstenaar probeert met zijn of haar werk eruit te springen om zo de edelen van de stad te  kunnen overtuigen toch zeker jouw fameuze werk aan te schaffen.

Het spel wordt gespeeld over vier rondes. Een ronde bestaat uit een variabel aantal beurten. De verschillende acties worden weergegeven door actiekaarten welke in vier kolommen uitgelijnd zijn. Aan het begin van het spel heeft iedere speler vijf architectkaarten in de hand. Deze hebben verschillende waarde, variƫrend van 1 tot 5. Hiermee kun je acties uitvoeren in het Art-Nouveau gebied en in de Brusselse gebieden. Om een actie in het Art-Nouveau gebied uit te mogen voeren, moet je een actiekaart vervangen door een architectkaart en de waarde hiervan betalen. Acties in de regio Brussel zijn gratis, maar let op, ze vereisen een toenemend aantal architectkaarten om te activeren. Bovendien loop je het risico dat een van je architecten in de gevangenis beland.
De verschillende acties leveren je overwinningspunten op tijdens het spel of helpen je om vooruit te komen op de diverse sporen. Ook deze leveren aan het einde van het spel punten op.
Aan het einde van de vierde ronde is er een laatste scoringsfase. De speler met de meeste punten wint.

Dit kaartspel zal een groot publiek van (veel)spelers aantrekken. Het mechanisme van het spel komt overeen met dat van het bordspel, maar is voor dit kaartspel vereenvoudigt. Het mooie hieraan is dat er geen concessies zijn gedaan aan de diepgang welke men herkend van het bordspel. Wie Bruxelles 1987 weet te waarderen herontdekt het gevoel in dit kaartspel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 50 minuten

Dit spel is hopelijk binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Bruxelles 1897 is met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke te koop bij www.spelmagazijn.be

Dit spel is geschonken door Geek Attitude Games

Reacties

Populaire posts