Circle the Wagons

Ook in dit doosje zitten 18 dubbelzijdige kaarten. Aan de ene kant staan er score mogelijkheden vermeld, en aan de andere zijde zie je vier gebieden en vier symbolen.
In het midden van de tafel worden drie kaarten open gelegd met de score mogelijkheden naar boven. De overige 15 kaarten worden daar in een cirkel omheen gelegd.

In dit spel voor twee spelers, kiest de speler de kaart uit die het startpunt markeert voor de startspeler. Vanuit dit startpunt kiezen de spelers, beginnend met de startspeler, beurtelings een kaart uit. Een speler mag er voor kiezen om kaarten over te slaan en te laten liggen, om zo een goede kaart te kiezen. De gekozen kaart legt de speler in zijn persoonlijke stad. De kaarten die de speler die aan de beurt is, heeft overgeslagen, gaan naar de andere speler. Deze legt de op deze manier verkregen kaarten vervolgens in zijn persoonlijke stad.

En hierin zit het venijn van dit spel. Als je teveel kaarten overslaat om de ideale kaart te kiezen, dan schenk je wellicht enkele goede kaarten aan je tegenstander. Maar als je voorzichtig bent, en enkel de volgende kaart kiest, dan geef je wellicht de ideale kaart voor het grijpen weg aan je tegenstander.

Als alle kaarten gespeeld zijn, dan wordt er gekeken wie de meeste punten heeft gescoord. Ook dit spel is een spel dat je meerdere keren achter elkaar op tafel zal willen leggen.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Circle the Wagons is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Quined Games

Reacties

Populaire posts