Kang - a - roo


Kang-a-Roo spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding van onze kleinste spelers: de doos bevat maar liefst elf kleurrijke mini-kangoeroes die moeten gevangen worden. 
Vijf willekeurige kleurenkaarten verdwijnen gedekt terug in de box, waarna elke speler vijf kleurenkaarten op hand krijgt. Iedereen kiest een kaart uit en mag aldus de overeenkomstige mini-kangoeroe ‘vangen’. 

Speel je een kleur van een reeds geclaimd figuurtje, dan mag je deze stelen van je medespeler, tenzij deze met een zelfde kleurenkaart de roof kan tegenhouden.
Hierna worden de handkaarten weer tot vijf aangevuld. Is de trekstapel leeggespeeld, dan eindigt het spel als een speler zonder kaarten overblijft. Degene die op dat moment de meeste kangoeroes gevangen heeft wint het spel !


Kang-a-Roo is een ideaal tussendoortje (spelduur 15 min), of een leuke introductie om voor de kleinsten. Al houdt niemand de volwassenen natuurlijk tegen om ook eens op plastic kangoeroejacht te gaan !

Dit spel werd geschonken door Piatnik en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.2016 logoAantal spelers: 3 - 6
Leeftijd: vanaf 6
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts