Kodachi

De setting van Kodachi is het Japan in de 12e eeuw. Jij bent nog aan het uitrusten van de Gempei oorlog, en hoopt op eeuwige vrede. Maar jammer genoeg hebben de heersende families terug jou hulp ingeroepen om hun eer hoog te houden, omdat jij diegene bent met beste vaardigheden. Naast sterkte en je sluipkunsten, zal je ook erg sluw te werk moeten gaan, in combinatie met je Kodachi zwaard.
Uw taak bestaat uit het stelen van schatten door bewakers op 2 manieren het hoofd te bieden : oftewel met je sterkte, waardoor je kaarten moet spelen die een hoger getal heeft dan de bewaker, oftewel via te sluipen, en dan moet je gespeelde kaart een lager getal dan die van de bewaker hebben. Schatten die je op die manier kan bemachtigen, kan je dan weer gebruiken om geruchten te laten verspreiden, om gezanten om te kopen of om je vaardigheden te verbeteren. Clan tokens kan je winnen door gezanten te spelen, en als de laatste clan token gespeeld is, wint de speler met de meeste punten.
Kodachi is een snel en leuk spel dat een sterk thema heeft. De keuze tussen sterkte versus sluipen is een interessant mechanisme dat je elke beurt opnieuw voor een keuze stelt. Het push-your-luck mechanisme is een leuk centraal gegeven in dit spel. Als ook je handkaarten goed beheren is van cruciaal belang. Wie is hier nu de beste ninja ?

Dit spel is geschonken door Wizkids! en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.
Kodachi is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts