Lost Cities: Auf Schatzsuche

Jouw zoektocht naar de legendarische Lost Cities heeft je expeditie via overwoekerde ruïnes tot zelfs grotten waar lava doorstroomt gebracht. De ontdekking van deze steden zou van bijzonder belang zijn voor de wetenschap en voor je eigen reputatie. Maar denk eraan dat jij niet de enige bent met dit doel. Enkel de speler die op het einde van het spel de meeste expedities heeft kunnen leiden krijgt de meeste punten en zal winnen.
De 50 expeditie tegels worden gesorteerd op kleur en in 5 rijen geplaatst van 1 tot 10 op de tafel. Dit is de algemene voorraad. Bonus tegels komen op tegels 1, 6 en 10. Een spelbeurt bestaat uit verschillende stappen : dobbelen, tegels nemen en misschien een bonus tegel nemen als je aan de voorwaarden voldoet.
Bij het dobbelen start je met alle dobbelstenen, en daarna mag je er 1, 2 of alle 3 terug dobbelen, maar na je 2e dobbelbeurt is het resultaat definitief. Combineer nu de waardes van de dobbelstenen, en je mag de expeditie tegel nemen die overeenkomt met dit getal. Elke speler gaat voor zich tegels bouwen, die je sorteert in 5 rijen op stijgende volgorde. Heb je een bonussymbool gedobbeld, mag je een tegel met dat symbool aan puzzelen. Het kan ook zijn dat je helemaal geen tegel kan of wil nemen.
Als je daarna voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan je aanspraak maken op een bonus tegel.

Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts