Sprawlopolis

Vorig jaar presenteerde Quined Games een nieuwe serie. Namelijk Masterprint Mini. Er verschenen gelijk drie spellen in deze serie waarin Sprawlopis de eerste is. Ieder spel in deze serie bevat slechts 18 kaarten.

Sprawlopis is een coöperatief spel. In het doosje van Sprawlopis vind je 18 dubbelzijde kaarten, een scoreblok en de spelregels. De Nederlandse regels zijn te downloaden van de website van Quined Games. Op de ene kant van de kaarten zie je verschillende score-voorwaarden, en de andere kant van de kaart toont vier gebieden van een stad.

Sprawlopis kun je zowel solo als coöperatief spelen. De regels zijn eenvoudig en snel uit te leggen. De kaarten worden geschud. Drie kaarten worden opengelegd met de score-voorwaarden naar boven aan de rand van de tafel. Hierdoor zal ieder spel dat je speelt anders zijn. De overige 15 kaarten vormen een trekstapel met de stadszijde naar boven.

Elke speler krijgt vervolgens één kaart, behalve de startspeler die krijgt namelijk drie kaarten. De startspeler speelt vervolgens één kaart in de stad, en geeft de twee overgebleven kaarten door aan de volgende speler en trekt een kaart van de trekstapel. De volgende speler heeft nu drie kaarten op hand. Hij kiest een kaart en speelt de gekozen kaart in de stad. Dit gaat door totdat alle 15 kaarten in de stad zijn gespeeld. Hierna worden de punten geteld en wordt er gekeken of de spelers gezamenlijk aan de voorwaarden hebben voldaan die op de score-voorwaarden staan vermeld.

Sprawlopis is een spel dat menigeen positief zal weten te verrassen. Als een potje is gedaan, wil je meteen weer een nieuw spelen.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Sprawlopolis is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Quined Games

Reacties

Populaire posts