Frenemy Pastry Party

Frenemy Pastry Party is een eenvoudig kaartspel waarin de speler de opdracht krijgen om de lekkerste taarten te bakken voor de andere dieren. Zo zou het kunnen zijn dat je een taart moet maken voor een wasbeer die van chocolade houdt of voor een capibara die dol is op mango's. Als je aan de beurt bent, dan kun je kiezen om een ingrediënt van tafel te nemen of een taart te bakken.

Het nemen van ingrediënten is eenvoudig. Elke taart heeft, voordat die gebakken wordt, bepaalde ingrediënten nodig. 

Als je eenmaal besloten hebt om de taart te gaan bakken, kun je nog aan de overige spelers een ingrediënt vragen dat je mist. Zo kun je bijvoorbeeld aan je buurvrouw aardbeien vragen omdat je weet dat ze die de vorige ronde op hand heeft genomen. Als ze hierin toestemt, dan krijgt ze hiervoor als beloning 1 punt omdat ze heeft meegeholpen aan jouw taart. Echter, ze kan ook zeggen dat ze geen aardbeien heeft. Misschien omdat ze die later zelf nodig heeft voor haar eigen taart. Je kunt nu nog aan één andere persoon vragen of die jou wil helpen. Is er niemand die jou wil helpen, dan kun je je taart niet bakken, en is je beurt voorbij en min of meer verloren. 

Als alle taarten zijn gebakken, telt iedereen zijn punten op. De speler die de meeste ingrediënten heeft gebruikt krijgt bonuspunten. De speler met de meeste punten wint het spel.

Speelduur: 30 min
Aantal spelers: 3-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Mizo Games

Reacties

Populaire posts