Ka Pai

De inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, de Maori hebben van origine een sterke band met het land. Ze bouwden totempalen welke verhalen vertelden over hun voorouders en hun omgeving. In Ka-pai proberen de spelers deze totems aan de verschillende stammen te verbinden en zo punten binnen te sprokkelen. Als je erin slaagt om groepen met drie symbolen te maken, levert je dat bonuspunten op. 

Iedere speler noteert ieder voor zich de symbolen die gedobbeld worden op een voor hem of haar zo gunstig mogelijke manier. Het spel kent geen beurten, iedere keer dat er geworpen wordt met de dobbelstenen, verwerken alle spelers het gedobbelde Maori symbool. 

Met Kai-Pai sluit White Goblin aan bij het succes van de Roll and Write spellen welke op de markt gebracht zijn de afgelopen jaren. Het leuke aan dit spel is dat iedereen tegelijk speelt en er niet gewerkt wordt met beurten. Dit bevordert de snelheid in het spel. Zo heb je nog de tijd om snel even revanche te nemen op je tegenspelers. .


Het is tevens een spelletje dat gemakkelijk mee te nemen is door het kleine formaat. En ben je er zo aan verslaafd geraakt dat de scoreblaadjes op zijn, geen nood, de uitgever heeft dit al voorzien, want er zijn blokken met scoreblaadjes te koop.  

Speelduur: 15 min
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke 
Ka Pai is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door White Goblin Games

Reacties

Populaire posts