Monster Party


De monsters willen een feest geven. Maar er is echter één probleem, zodra ze gezien worden door een mens is het feest afgelopen.

De speler die aan de beurt is, mag één actie uitvoeren. Hiervoor heeft hij de keuze uit drie mogelijkheden. 

Als eerste kan hij ervoor kiezen om een kaart van de trekstapel te nemen en vervolgens een kaart uit zijn hand voor zich open of gesloten op tafel te spelen. Ook kan hij ervoor kiezen om een monster feest te organiseren. Om dat te doen kiest hij één voor één vijf kaarten uit die op tafel liggen. Dit kunnen kaarten zijn die voor andere spelers op tafel liggen, of die voor hemzelf op tafel ligt. Als er een gesloten kaart gekozen wordt, dient deze onmiddellijk open gedraaid te worden. Als er in totaal vijf verschillende soorten monsters aan het feest deelnemen, dan is het feest een succes. Nemen er twee gelijke monsters deel aan het feest, dan is het feest mislukt. Ook als er een mens op het feest verschijnt, dan is het feest mislukt. 


Is het feest een succes, dan neemt de speler die het feest organiseert, een fiche voor zich. De speler die als eerste drie fiches weet te verzamelen wint het spel.

De oplettende speler, zal nu opmerken dat er slechts twee mogelijkheden zijn aangegeven. De derde mogelijkheid die een speler heeft, is om een privé monster feest te organiseren. Om zo'n privé feest te kunnen organiseren, dient hij vijf verschillende monsterkaarten gesloten voor zich te hebben liggen en deze open te draaien. Is het privé feest een succes, dan wint deze speler onmiddellijk het spel.

Aantal spelers: 3-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door Japon Brand

Reacties

Populaire posts