Numberplace City


 Numberplace City combineert de overbekende sudoku puzzels met een bordspel. 

Iedere speler neemt vier tegels, en plaatst deze achter zijn spelersscherm. Vervolgens plaatsen de spelers één voor één een tegel gesloten op het speelbord en markeren deze met zijn spelersfiguur. Door goed te deduceren, kan een speler inschatten welke tegel een andere speler heeft gespeeld. Hij kan ervoor kiezen om zijn tegel gesloten te leggen op de zojuist gespeelde gesloten tegel van een andere speler. Als een speler geen tegel kan, of wil plaatsen, dient hij een tegel voor zijn spelersscherm te plaatsen. 


Nu worden, in beurtvolgorde, de tegels opengedraaid. Om te kijken of een tegel correct is geplaatst, worden de plaatsingsregels van sudoku gevolgd. Dat wil zeggen dat in iedere rij, kolom of vierkant van 9x9 een bepaalde tegel (getal) slechts één keer mag voorkomen. Is een tegel niet juist geplaatst, dan dient de speler die de tegel heeft gespeeld de tegel terug te nemen, en voor zijn spelersscherm te plaatsen. 

Als een speler vijf tegels voor zijn scherm heeft liggen, dan ligt hij onmiddellijk uit het spel. De speler die als eerste zijn vierkant met 9 verschillende tegels weet te vullen wint het spel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door Japon Brand

Reacties

Populaire posts