Panic Island

Weinig tijd hebben en toch nog rap iets klein willen spelen ? Dan is deze Panic Island ideaal.
Panic Island is een coöperatief spel dat je in 2 minuten kan spelen met wel 8 spelers.


Jij zit op Gouga Island als Cro-Magnon, dat in vrede samen leeft met de fameuze dodo's. Op een ochtend besloot de vulkaan in je tuin om uit te barsten. Er zit maar één ding op : vluchten!
Jij als dorpsverantwoordelijke krijgt exact 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk eilandbewoners te redden, dus ook de dodo's en hun eieren. En vergeet je vlot en peddel niet op je vluchtweg richting de zee.

Als je het type spel moet beschrijven, kan je zeggen dat dit een geheugenspelletje is: draai 2 kaarten om en kijk of ze overeenkomen. Maar hier moet je niet naar identieke tekeningen zoeken,  maar naar eilandbewoners in dezelfde kleur in bepaalde combinaties. Hiertussen kunnen ook nog actiekaarten zitten die je reddingspoging kunnen vertragen. Zo is er bijvoorbeeld een tornado kaart waar iedereen moet rechtstaan en 360 graden moet ronddraaien om verder te mogen gaan. Sommige actiekaarten hebben een blijvend effect. Zo kan het zijn dat alle spelers 1 oog moeten dichtknijpen tot het einde van het spel. Gelukkig is dit maximaal 2 minuten.

Tot slot is er nog een 3e soort kaart : de peddel en het vlot, die je direct mag verwijderen, maar die je wel nodig hebt om te kunnen ontsnappen. Als je al een paar spelletjes gedaan hebt, kan je eventueel een serie van scenario's spelen die in de handleiding beschreven staan.

Dit spel is geschonken door Zoch Verlag en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-8
Speelduur : 2 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar



Reacties

Populaire posts