Find the code ! FantasielandBeste avonturiers, stel jullie eens voor … jullie bevinden je in een bos en ontdekken daar een mysterieuze stenen poort. Eerst zijn jullie nog wat onzeker, maar dan gaan jullie door de poort en staan jullie plots midden in een fantastische wereld. Jullie ontmoeten veel geheimzinnige wezens en raken direct in de ban van de magische sfeer. Plots ontdekken jullie een schatkist die er zeer waardevol uitziet. Wat zou erin zitten? Jullie zijn erg nieuwsgierig, maar de kist is vergrendeld met een cijferslot. Jullie vinden ook een doosje met een raadselkaart, een speelfiguur en 9 puzzelstukken, die weleens een schatkaart zouden kunnen vormen. Het lijkt alsof alles met elkaar te maken heeft en het jullie misschien kan helpen om de kist open te krijgen. Slagen jullie erin de cijfercode te kraken om de schatkist te openen? 

Iedereen speelde als kind wel eens schattenjacht in de tuin of het bos, al dan niet met een zelf gefabriceerde provisoire schatkaart. Het vinden en openen van de schatkist, is natuurlijk het hoogtepunt, maar als zo vaak geldt hier ook: de reis ernaartoe is net zo belangrijk als het doel. 


Find the code ! Fantasieland tilt de schattenjacht naar de next level met dit vrolijke koffertje met cijferslot. Als de schat gevonden is begint het avontuur pas echt, want deze blijkt vergrendeld te zijn ! De schatkist kan gevuld worden met kleine verrassingen of snoepjes (niet inbegrepen), waarna het cijferslot (door een volwassene) vergrendeld wordt met een bepaalde code. Deze drie cijfers zijn de oplossing van een raadselkaart die de kinderen moeten oplossen om zo het slot te kraken. Alvorens te starten puzzelen de spelers de bijgeleverde schatkaart in elkaar. Deze is niet nodig om de schat te vinden, maar verbergt onder andere tips om de opdrachten op te lossen. 

Het spel  bevat raadselkaarten van verschillende niveau’s aangepast aan de vaardigheden van de deelnemers. Ze zijn steeds tekstloos dus kunnen lezen is geen vereiste. Raadsels variëren van zoekplaten, eenvoudige rebussen, doolhoven, telplaten tot meetopdrachten. Elke kaart bevat drie raadsels waarvan de (enige juiste) oplossing een aantal ogen van een dobbelsteen oplevert. Door de pion zoveel plaatsen te verplaatsen op de schatkaart vinden de spelers een cijfer, dat samen met de cijfers van de andere twee raadsels in de juiste volgorde (van boven naar beneden) een code vormt om het cijferslot te kraken.


Gaat het slot open? Proficiat, missie geslaagd en de beloning wacht ! Lukt het (nog) niet ? Dan is er ergens onderweg een foutje gemaakt, maar niks houdt jullie tegen om een nieuwe poging te wagen… En vast met veel plezier, want het kleurrijke artwork en de fantasierijke tekeningen zullen de kleinsten zeker aanspreken van opnieuw of verder te zoeken. 

Find the code is een origineel concept, en een eerste kennismaking op kindermaat met escaperoom-elementen. De schattenjacht is locatie-onafhankelijk, en kan op regenachtige Belgische dagen evengoed binnenshuis gespeeld worden. Ook op een verjaardags- of ander kinderfeestje is het een echte topper, al dan niet met een voorafgaande zoektocht. Helemaal fan van het concept ? Naast de Fantasielandversie is er eveneens een pirateneditie verkrijgbaar. 


Nog een leuke extra is te vinden op www.haba.de/find-the-code. Daar vind je nog veel meer ideeën (bijv. hoe je de schatkist kunt gebruiken voor een foto-schattenjacht) en extra raadselkaarten om te downloaden. Bovendien krijg je tips voor verrassingen waarmee je de schatkist kunt vullen. Net als downloadbare oorkondes om de geslaagde schattenjacht voor altijd vast te leggen… 


Nog een kleine tip aan de volwassenen die het cijferslot ‘programmeren’ (dit staat ook duidelijk in het spelhandleiding vermeld): vergeet niet aan het einde van het spel het slot weer op de fabrieksinstelling (000) in te stellen, of een volgend spel start met een schatkist die ook voor de volwassen begeleiders koppig vergrendeld blijkt…. Maar eens dat achter de rug houdt niets jullie tegen voor een volgende poging om de schatkist te kraken ! 

Dit spel werd geschonken door HABA en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 6 spelers

Leeftijd: 5 - 10 jaar

Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts