Cube duel


Liefhebber van Smartgames maar toch liever in duel gaan met een echte tegenstander ? Dan is Cube Duel iets voor jou ! Het duel wordt uitgevochten binnen een plastic kubusvormige houder (4x4), waarvan drie zijden afgedekt zijn en louter als steun fungeren. De drie andere, zichtbare zijden bepalen de winnaar van de strijd. De spelers beschikken over Tetrisachtige blokken, opgebouwd uit kleine vierkante blokjes, en proberen deze zo in de kubus te stapelen zodat er zoveel mogelijk vierkantjes van hun kleur te tellen zijn op de drie zichtbare zijden. Beide sets (rood en geel) zijn identiek. 

Iedere speler plaatst om de beurt een blokje, rekening houdend met volgende regels: ze moeten steeds evenwijdig met de buitenzijde van de kubus geplaatst worden. Stabiel, zodat ze het spelstuk of eerder geplaatste stukken niet kunnen vallen én steeds binnen het 4x4 speelveld. Gelegde stukken kunnen niet verschoven worden. 


Kan er niet aan deze voorwaarden voldaan worden, dan moet de speler een beurt overslaan. Kunnen beide spelers geen stuk meer plaatsen, eindigt het spel. Alle vierkanten die de drie ‘vrije’ buitenzijden van de kubus vormen worden geteld, degenen met de hoogste score is de winnaar. 


Even geen spelpartner in de buurt ? Cube Duel bevat eveneens eenpersoonsversie, waarvan het opdrachtenboekje een variatie aan moeilijkheidsgraden bevat. Junioropdrachten maken gebruik van één set blokjes (voor een halve kubus 4x4x2), grotere uitdagingen tellen twee sets blokjes in een poging een hele kubus (4x4x4) op te bouwen. Elke opdracht kent maar één mogelijke oplossing. Gelukkig bevat het bijgevoegde boekje ook alle antwoorden, want de kubus past mooi in zijn geheel in de doos. Haal dus je beste ruimtelijk inzicht boven en ga de stapelstrijd aan ! 

Dit spel werd geschonken door Smart Games EU en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel is te koop bij het spelmagazijn met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers: 2

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Speelduur: 10 minuten

Reacties

Populaire posts