Dali the Fox


In dit spel van Koreaanse makelij maken jullie kennis met Dali de vos. Dali is niet zomaar een vos. Zijn naam verraadt het misschien al, Dali is bovenal Kunstenaar. Toen hij voor het eerst een ei zag, was hij direct verliefd. Wat een vorm! Deels rond, wat langwerpig en mooie rondingen. Dali voelde meteen de dwang om deze objecten van kunst te voorzien en ze te beschilderen. Maar dan moest hij wel eerst in het bezit komen van de eieren. Dus daarom besloot hij op een dag een kippenboederij binnen te sluipen en de eieren te stelen. Waar Dali echter niet op gerekend had, was een slimme boer. Deze houdt namelijk zijn kippen dag en nacht in de gaten. Zou het Dali lukken om 10 eieren te stelen zonder dat de boer hier iets van merkt?
De spelers kruipen om de beurt in de huid van Dali en proberen de boer te bestelen van zijn gekleurde eieren. Om dit te doen, gooien de spelers de drie dobbelstenen tegelijkertijd door de schoorsteen. Er zijn twee dobbelstenen met daarop de eieren en één dobbelsteen met daarop de boer. Vervolgens plaatsen de spelers de dobbelstenen bij de juiste kleur bij het eierpakhuis. Zij bekijken welke kleuren eieren ze zouden kunnen stelen en nemen een beslissing. Wordt het blauw of toch liever rood? Aan het stelen van de eieren zitten wel restricties aan. De kleur van de boer geeft aan dat deze kleur eieren deze ronde niet gestolen kan worden. Ook is het niet toegestaan dezelfde kleur eieren in een ronde te stelen. Heeft de speler een kleur gekozen dan duwt hij op de juiste kleur, en zie daar, er rolt een ei uit. Vervolgens besluit hij of hij verder wil dobbelen. Dit brengt het risico met zich mee dat hij de gestolen eieren weer netjes terug moet geven aan de boer. Maar er zit ook een kans in dat hij nog meer eieren deze ronde weg kan halen. Lukt het de speler om een ei van een andere kleur te stelen, dan mag dit. Kan hij in zijn volgende worp geen eieren meer stelen, dan stopt hij alle verworven eieren weer terug. Het spel is afgelopen als een speler erin slaagt om 10 eieren te stelen. 

Dali the Fox is een leuk spel voor de allerjongste spelers. Het ziet erf raai en kleurrijk uit en ze leren om de juiste keuze te maken, ga ik door of stop ik ermee? En met deze korte speelduur kunnen er meerdere potjes gespeeld worden zonder dat het gaat vervelen. 



Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Happy Baobab
Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke


Reacties

Populaire posts