Doctor Who - Time of the Daleks: Third & Thirteenth Doctor

Zoals je wel kan raden is dit een uitbreiding voor het spel Doctor Who - Time of the Daleks. In het basisspel had je reeds keuze uit 4 Doctors, maar aangezien het Doctor Who universum ondertussen al aan de 13e incarnatie toe is, was het te verwachten dat de andere Doctors via uitbreidingen ter beschikking zouden komen. Met deze uitbreiding kan je dus de 3e en de 13e Doctor (de eerste vrouwelijke incarnatie) aan je keuzepalet toevoegen. Als bonus krijg je bovendien ook de 8e Doctor (de film-Doctor, voor de kenners) cadeau. Zo kan uiteindelijk iedereen met zijn favoriete Doctor spelen.

Het belangrijkste aspect van deze uitbreiding is dat er extra materiaal wordt bijgeleverd zodat je nu met 6 spelers de strijd tegen de Daleks kan aanvatten. Ook hier heb je de herkenbare Doctor-figuren en hun Tardis, en bijhorende gekleurde voetjes. De spelersborden zijn trouwens van stevig karton, een hele verbetering ten opzichte van de slappe versies in onze basisuitgave.

Daarnaast zijn er nieuwe tegels en kaarten van alle types: locaties, dilemma's, karakters, Timey-Wimey en Time Anomaly kaarten. Bij deze laatste zitten een paar pittige effecten die je eigenlijk liever niet zou tegenkomen, maar voor een echte Doctor is geen uitdaging te groot...


 Zoals steeds zijn alle teksten gebaseerd op de rijke geschiedenis van de TV-reeks. Echte liefhebbers zullen dan ook ongetwijfeld een portie nostalgie tegemoet gaan.

De spelregels zelf zijn ongewijzigd gebleven. Omdat elke speler toch individueel vordert is hier niet echt nood aan bij 6 spelers. Het zal alleen lastiger worden om de Daleks van het bord te houden bij mislukte opdrachten. Samenwerken wordt hierdoor een stuk belangrijker.

Is deze uitbreiding een must-have? Voor die-hardfans allicht wel, voor de occasionele speler is het de kans om zijn favoriete Doctor in actie te zien. Verder is het altijd leuk om wat meer variatie te brengen, en de optie om meerdere spelers aan tafel te krijgen is altijd een meerwaarde.

Deze uitbreiding is geschonken door GF9 / Battlefront en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 120 min
Leeftijd: vanaf 14 jaar




Reacties

Populaire posts