My funny Dinos


Dit is de grappigste vindplaats van dinosaurusfossielen ooit! Nog nooit is er zo'n grote hoeveelheid bottenresten van deze uitgestorven diersoort tegelijkertijd gevonden. Dit trekt uiteraard opgravingsdeskundigen van over de hele wereld aan. Ze pakken allemaal hun kans om dat ene unieke restje van een dinosaurus soort te kunnen bemachtigen. 
De spelers kruipen in de huid van deze deskundigen en proberen de meest veelbelovende opgravingen te doen. Maar als je even te enthousiast aan het speuren bent en zodoende je hoofd er niet helemaal bij hebt, kan er zich een ramp voor je neus onttrekken. De vind locatie is namelijk niet van het meest stabiele soort. Dus voor je het weet kunnen ze je onder het puin en tussen de resten vandaan toveren. 

Om te beginnen worden alle dinosaurusonderdelen in de deksel van de doos gelegd. Zo ontstaat er een warboel van poten, hoofden en borststukken. Een volledige dinosaurus bestaat uit één hoofd, een  borststuk en twee poten. Om het geheel wat moeilijker te maken, worden er vier basisdelen over de wir war aan dinosaurussen geplaatst. Op ieder basisdeel wordt vervolgens een rotsblok gelegd. Iedere speler ontvangt twee lossen botjes. De bonustegels met daarop de doelen worden apart gelegd evenals de punten die te vergaren zijn als je erin geslaagd bent een dinosaurus te completeren. 


Om de botten te kunnen bemachtigen maak je gebruik van een pincet. Hiermee probeer je de rotsblokken te omzeilen en tracht je het door jou zo begeerde dinosaurusdeel te bemachtigen. Maar pas op, valt het rotsblok om, dan moet je het botje weer terug leggen. Om een dinosaurus in elkaar te zetten is het toegestaan om je fantasie erop los te laten en de meest grappige combinatie te maken. Misschien levert je dit nog wel extra punten op. 

Wanneer jullie erin slagen om vijf dinosaurussen in de originele of grappige staat te herstellen, eindigt het spel. De behaalde punten worden vervolgens geteld, en degene met de meest punten wordt de beste opgraver van jullie allemaal. 



Aantal spelers: 204
leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is geschonken door Happy Baobab
Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts